raudan ja metallin vastaanotto

Raudan ja metallin vastaanottopalvelut

Ostamme maailmanmarkkinahinnoilla metalliromuja.

Kierrätykseen kelpaavat kaikenlaiset metalliromut. Tässä esimerkkejä vastaanotettavasta romusta:

romuautojen vastaanotto

Romuautojen vastaanotto

Eurajoen Romu Oy on Suomen Autokierrätys Oy:n valtuuttama romutettavien ajoneuvojen operaattori sekä vastaanottopiste. Vastaanotamme romuautoja niin yksityisiltä kuin yrityksiltä. Kunnille ja kaupungeille järjestämme lisäksi yksilöllisesti räätälöitäviä palvelukokonaisuuksia.

Voit tuoda romuauton meille paikan päälle toimipisteeseemme tai hyödyntää noutopalveluamme. Virallisen romutustodistuksen saat heti mukaasi ja noutopalvelua käyttäessäsi postitse.

Auton tuonnin tai noudon yhteydessä tarkistamme henkilöllisyytesi sekä auton dokumentit. Tarkistamme myös, että auton rungon valmistenumero täsmää auton papereihin.

Huomioitavaa auton papereihin liittyen

1. Jos auto ei ole rekisteröity sinun nimiisi, ota mukaan kauppakirja tai luovutustodistus.

2. Mikäli et ole viimeinen rekisteriin merkitty omistaja, ota mukaan valtakirja auton omistajalta. » Lataa valtakirja tästä

3. Jos et ole varma kuka on auton viimeinen omistaja, voit tarkistaa tiedot auton rungon valmistenumeron perusteella Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) sivuilla olevien ohjeiden mukaan: http://www.trafi.fi/tietopalvelut/trafin_rekisterit/ajoneuvotiedot.

Romuauton kierrätysprosessi on nelivaiheinen

1. Vastaanotto – Ajoneuvo tarkistetaan (myös puuttuvien tai ylimääräisten materiaalien ja esineiden osalta).

2. Rekisteristä poisto – Omistajalle annetaan virallinen romutustodistus. Kaikki velvollisuutesi ja vastuusi autoasi kohtaan päättyvät tähän pisteeseen. Vakuutusyhtiölle ja Trafille lähtee automaattisesti tieto vakuutuksen ja verojen päättämisestä. Kun auto on poistettu rekisteristä, se on myös siirtynyt kierrätysjärjestelmään, eikä sitä voi enää rekisteröidä uudelleen.

3. Esikäsittely – Romuauto kuivataan eli siitä poistetaan nesteet. Lisäksi autosta poistetaan mm. renkaat, akku ja katalysaattori. Räjähdysvaaralliset osat, kuten turvatyynyt, poistetaan tai tehdään muulla tavoin vaarattomiksi.

4. Murskaus

SER-vastaanotto

Raudan ja metallin vastaanottopalvelut

Kuulumme valtakunnalliseen SER-keräyspisteverkostoon, joten olemme virallinen SER-vastaanottopiste. SER tarkoittaa sähkö- ja elektroniikkaromua eli laitteita, jotka tarvitsevat toimiakseen sähkövirtaa, akun tai pariston. Tultuaan korjauskelvottamaksi näistä laitteista tulee SE-romua (SER).

Huomioitavaa tuodessasi SE-romua (SER)

akkujen vastaanotto

Akkujen vastaanotto

Kierrätämme erilaiset akut. Voit tuoda meille esimerkiksi seuraavia akkutyyppejä: lyijyakku, suljettu lyijyakku (lyijyhyytelö tai AGM), nikkelikadmiumakku (NiCd), nikkelimetallihydridiakku (NiMH), litiumioniakku (Li-Ion), litiumpolymeeriakku (LiPo). Vastaanotamme akut, joiden käyttötarkoituksena on voinut olla esimerkiksi:

renkaiden vastaanotto

Renkaiden vastaanotto

Meille voit tuoda myös renkaat kierrätettäviksi. Otamme veloituksetta vastaan erilaiset renkaat vanteineen tai ilman vanteita.

muovien vastaanotto

Muovien vastaanotto

Otamme vastaan puhtaita muovijakeita tapauskohtaisesti. Esimerkiksi teollisuudesta syntyviä puhtaita muovijakeita.

puupakkauksien vastaanotto

Puupakkauksien vastaanotto

Olemme Puupakkauskierrätyksen valtuuttama vastaanottopiste puupakkauksille, joita ovat esimerkiksi kuormalavat, alustat, laatikot, pakkauskehikot, tukirakenteet ja kaapelikelat. Voit tuoda meille veloituksetta kaikki puupakkaukset. Muistathan poistaa puupakkauksista kaikki ylimääräiset osat, kuten muovit!

Ehjät kuormalavat palautamme kiertoon, ja korjauskelpoiset toimitamme logistisesti järkevinä erinä yhteistyökumppaneillemme. Tiensä päähän tulleet lavat haketamme. Osa hakkeesta päätyy energiapolttoon ja osa muihin kierrätysvaihtoehtoihin, ja etsimme aktiivisesti uusia puuhakkeen kierrätysmahdollisuuksia.

Esimerkiksi levyteollisuus käyttää kierrätettyjä puupakkauksia raaka-aineena, ja niitä voidaan hyödyntää myös uusien pakkausten valmistuksessa, viherrakentamisessa ja kompostoinnissa.